Boost Your Grades With Us Today!

support@nursingessayscenter.com      Contact us +1 (332)-240-3699

Browse Over 3 Million Questions

Let Our Professionals Assist You With Research and Writing. 

student_PNG181-2.png

1.Question

What demographic variables were measured at the nominal level of measurement in the Oh et al.(2014)study?

Answer:The demographic variabless measured at the nominal level include non-smoker,non-drinker,history of fracture,regular exercise and are considered nominal because can be describe by precentages, and mode.

2.Question

What statistic were calculated to describe body mass index(MBI) in this study?Were these appropiate?

Answer:Mean and standard deviation were the statistic used to calculated BMI.Because BMI is an interval-ratio variable,mean and stadard deviation are appropiate.

3.Question

Were the distributions of scores for BMI similar for the intervention and control groups? 

Answer:The distribution of scores for BMI was similar for intervention and control groups because the mean and standard deviation were very similar.

4.Question

Was there a significant difference in BMI between the intervention and control groups? 

Answer:There was not a significant difference in BMI between the intervention group and the control group.

5.Question

Bssed on the sample size of N=41,what frequency and percentage of the sample smoked?What frequency and percentage of the sample were non-drinkers(alcohol)?Show your calculations and round to the nearest whole percent.

Answer:

Frequency of participants who smoked=0+0=0

 Percentage of participants who smoked=0%

Frequency of participants who were non-drinkers=20+20=40

6.Question

What measurement method was used to measure the bone mineral density(BMD) for the study participants?Discuss the quality of this measurement method and document your response. 

Answer:The bone mineral density (BMD) was measurement by ratio/interval level.The mean and standard deviation equal central location and dispersion gives us the shape of the graph.

7.Question

What statics was calculated to determine differences between the intervention and control groups for the lumbar and femur neck BMDs?Were the groups significantly different for BMDs?

Answer:The statistic used to to determined the difference between the intervention and control groups for the lumbar and femur neck BMDs was the mean.The value between lumbar and femur neck does not show us a significant difference.

8.Question

The researchers stated that there were no significant differences in the baseline characteristics of the intervention and control groups(see Table 2).Are these groups heterogeneous or homogeneous at the beginning of the study?Why is this important in testing the effectiveness of the therapeutic lifestyle modification(TLM)program? 

Answer: These groups are homogeneous,homogeneous scores are similar,and heterogeneous scores are diferent having a wide variation.This was a key factor because if the groups were heterogeneous the the data results would have been broader and more detailed.I feel as if if we compared the groups with similarities in the beggining, then this allows the results to be more profound when all is concluded.

9.Question

Oh ET AL.(2014,P.296)stared that adherence rate to the TLM program was 99.6%.Discuss the importance of intervention adherence,and document your response. 

Answer:The adherence rate was almost at 100% during the 2 week time period.If the adherence rate would have ben less then the significance and importance of the results would have declined significantlly.I would not put in question the data results as they 99.6% for adherence and the group showed increase.I believe the TLM program is effective.

10.Question

Was the sample for this study adequately described? 

Answer:Yes, the sample was adequate, the group showed that the program worked, the program consisted of a mix of individuals and even though it functioned well, I believe if the study was done with more individuals and done at longer intervals, then it would indicate and show more accurate results.

Order a similar paper and get 15% discount on your first order with us

Dr. Thea Watson
Dr. Thea Watson
98% Success Rate
Read More
“Hello, I deliver nursing papers on time following instructions from the client. My primary goal is customer satisfaction. Welcome for plagiarism free papers”
Ivan L. Myers
Ivan L. Myers
98% Success Rate
Read More
Hi! I am an English Language and Literature graduate; I have written many academic essays, including argumentative essays, research papers, and literary analysis.
Dr. Evelyn Dougherty
Dr. Evelyn Dougherty
98% Success Rate
Read More
"Hi, count on me to deliver quality papers that meet your expectations. I write well researched papers in the fields of nursing and medicine".
Dr. Paul P. Klug
Dr. Paul P. Klug
99% Success Rate
Read More
"A top writer with proven reliability and experience. I have a 99% success rate, overall rating of 10. Hire me for quality custom written nursing papers. Thank you"

How Our Essay Writing Service Works

Tell Us Your Requirements

Fill out order details and instructions, then upload any files or additional materials if needed. Then, confirm your order by clicking “Place an Order.”

Make your payment

Your payment is processed by a secure system. We accept Mastercard, Visa, Amex, and Discover. We don’t share any informati.on with third parties

The Writing Process

You can communicate with your writer. Clarify or track order with our customer support team. Upload all the necessary files for the writer to use.

Download your paper

Check your paper on your client profile. If it meets your requirements, approve and download. If any changes are needed, request a revision to be done.

Recent Questions

Stay In Touch!

Leave your email and get discount promo codes and the best essay samples from our writers!
Open chat